Lokaal groene energie uit Nederland

De Groene Stroomfabriek levert altijd groene energie uit Nederland. Wij hebben rechtstreeks contact met duurzame energieproducenten in Nederland en leveren dit aan onze klanten. U kunt ook zelf kiezen voor een specifieke bron. Door deze korte lijnen zorgen we ervoor dat deze opgewekte energie ook bij de juiste afnemers terecht komt en ontvangt u een eigen groencertificaat. Zo maken we Nederland samen duurzamer.

Duurzame energie uit Nederland

De Groene Stroomfabriek levert aan alle klanten duurzame energie uit Nederland. Deze energie is onder andere afkomstig uit biomassa van Biomassa Energie Centrale Cuijk (BECC) en Nederlandse windenergie. De herkomst wordt gecontroleerd door de overheid via ACM (Autoriteit Consument en Markt). Zo weet u zeker dat de stroom die wij leveren, 100% duurzaam is en afkomstig uit Nederland. 

Lees meer over het stroometiket

100% afkomstig uit Nederland

Wij leveren 10% windenergie, 1% zonne-energie en 89% biomassa.

Gecontroleerd door CertiQ

CertiQ is de enige Nederlandse organisatie, die duurzame energie mag certificeren.

Opgewekt door lokale ondernemers

Alle energie is opgewekt uit duurzame bronnen van producenten uit Nederland.

Wij leveren CO₂ gecompenseerd gas

Gas is en blijft een fossiele brandstof die we nog steeds nodig hebben in Nederland. Wij leveren nu gas uit Nederland, maar compenseren dit door te investeren in bos-, wind- en hydroprojecten die de CO₂-uitstoot tegengaan.

Groen gas 
We zien een belangrijke rol voor groen gas. Groen gas wordt gemaakt door biogas te zuiveren en te drogen, zodat het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Groen gas zorgt niet voor een verhoging van CO₂-uitstoot en is hierdoor een duurzame en milieuvriendelijke energiebron. 

Samenwerkingen

Wij werken intensief samen met energiecoöperaties en opwekkers uit Nederland. Door onze krachten te bundelen, vergroten we het aandeel duurzame opwek. Lees meer over onze bijzondere samenwerkingen.

Biomassa Energie Centrale Cuijk

Samen met Bio Energie Centrale Cuijk (BECC) voorzien wij vele ondernemers van groene stroom. Daarbij dragen we zo bij aan de biobased economy: een economie die voor zijn energie en materialen niet meer afhankelijk is van fossiele brandstoffen, maar van groene brandstoffen. 

Lees meer

Montana Snowcenter

Montana Snowcenter beschikt over 3.000 zonnepanelen. De zonnepanelen zijn goed voor tweederde van het energiegebruik van het snowcenter. Wij zijn trots dat wij de energieleverancier van Montana zijn!

Scheldewind B.V.

Lokaal Groen producent Chris Hopmans wekt jaarlijks 36.000 MWh stroom op. Deze opgewekte stroom leveren wij aan de regio. 


Wekt u zelf energie op?

Door onze ervaring met opwekprojecten kunnen we u goed adviseren over grote en kleine opwekprojecten, salderen (binnen de postcoderoos) en teruglevering. 

Meer weten over zelf energie opwekken?

Stuur een e-mail

Heeft u een vraag of opmerking? Mail ons en ontvang binnen twee werkdagen een reactie. 

info@degroenestroomfabriek.nl

Direct een gesprek

Uw vraag liever persoonlijk bespreken? Bel ons en we helpen u graag verder. 

0881051133