“We hebben de verantwoordelijkheid de aarde goed te houden voor volgende generaties"


Eva Middelhoff is directeur van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Eva vertelt over de duurzame stappen die ze wilt maken, ondanks dat theater moeilijk te verduurzamen is. 

Op een organische manier verduurzamen   

“We hebben groene stroom, zonnepanelen op het dak en houden rekening met duurzaamheid bij de inkoop van materialen. Ondanks dat we twee grote panden hebben, zijn we een redelijk kleine organisatie met publieke en zeer beperkte middelen. We kunnen dus geen hele grote stappen zetten, maar we kunnen wel op een organische manier die duurzaamheid in ons bedrijf krijgen. Gasten en medewerkers, maar ook gesprekken die wij voeren met leveranciers helpen bij deze verduurzaming. We moeten de aarde goed houden voor de volgende generaties. Wij hebben daar een verantwoordelijkheid in."

"Verduurzamen is een hot topic in de theaterbranche."

Duurzaamheidspact

“Theater is een energieverspillende bezigheid. Duurzaamheid is daarom een veel besproken onderwerp in de branche, want even een lamp vervangen naar LED is een enorme transitie. We denken na over het vervangen van de horizonbatterij, dat is een blok licht op het podium. De LED horizonbatterij is kwalitatief niet goed genoeg voor het theaterproduct. Dus we wachten nog even tot die ontwikkeling beter is en voldoet aan het theaterproduct.

Omdat de verduurzaming dus een behoorlijke verandering vereist, zijn er bedrijven die podia bij elkaar zetten om samen een duurzaamheidspact te sluiten. Hoe kunnen we meer duurzaam worden als branche? Dat zie je echt ontwikkelen, een hot topic in de theaterbranche." 

"We verhouden ons tot de trends en ontwikkelingen en het DNA van de stad."


Het duurzame DNA van Nijmegen

“In de keuze voor een energieleverancier en energieproduct spelen de bedrijfsvoering en de prijs een grote rol. Maar we kijken ook naar het collectief, de publieke functie en de rol die we spelen in de stad. Het voelt of wij een publieke plaats zijn in de stad, we zijn er voor de Nijmegenaren en omgeving. We verhouden ons tot de trends en ontwikkelingen en het DNA van de stad. Nijmegen kreeg de titel 'Green Capital' in 2018 en heeft dat jaar ook grote stappen gezet op weg naar een duurzame stad. De keuze voor duurzame energie van De Groene Stroomfabriek was een logische optie."


Hoe delen Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging positieve energie met de wereld?

Alles draait om positieve energie

“Bij het theater draait alles om positieve energie. Het doel daarbij is om de bezoeker te prikkelen en inspireren. Een voorstelling is veel meer dan alleen in een stoel gaan zitten en iets consumeren, de hele beleving er om heen is belangrijk. Gastvrijheid is ook cruciaal voor een positieve beleving van de gasten. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor energieleveranciers. Een goede energieleverancier doet veel meer dan alleen energie leveren". 

Meer interviews

Mail ons

Heeft u een vraag of opmerking? Mail ons. Wij zijn de sparringpartner die écht met u meedenkt.

contact@degroenestroomfabriek.nl

Offerte aanvragen

Sluit u aan op ons groene netwerk!

Vraag een offerte aan