Stroometiket 2020

Elke energieleverancier geeft na afloop van ieder jaar aan waar de geleverde energie precies vandaan kwam. Dat laten we zien met een stroometiket. Deze berekening is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De Groene Stroomfabriek heeft in 2020 aan alle klanten 100% groene stroom geleverd, waarvan afgerond 6% windenergie uit Nederland, 1% windenergie uit Europa, 4% zonne-energie uit Nederland, 16% zonne-energie uit Europa en 73% lokale bio-energie. Klanten die voor een specifieke energiebron kozen, ontvingen in 2020 energie van deze bron. Bekijk hieronder ons algemene stroometiket.Garanties van Oorsprong bepalen het stroometiket

De stroom die wij u leveren is 100% duurzaam. Natuurlijk is de stroom die u verbruikt, niet anders dan de stroom bij de buren. Helaas kan de netbeheerder geen andere stroomkabel naar uw pand trekken. Maar doordat u voor onze duurzame stroom heeft gekozen, draagt u wel degelijk bij aan een duurzame toekomst. Want hoe meer mensen kiezen voor duurzame stroom, hoe meer de energieleveranciers verplicht zijn duurzaam opgewekte stroom te leveren en hoe groter uiteindelijk het aandeel duurzaam opgewekte stroom wordt.

Garantie van Oorsprong   
Om stroomopwek te certificeren als groen of grijs, is er een wettelijk administratief systeem ontwikkeld. Voor alle duurzame stroom wordt een Garantie van Oorsprong (GvO) uitgegeven, die aangeeft hoe de geleverde stroom is opgewekt en of deze uit Nederland of het buitenland komt. De netbeheerder geeft aan CertiQ (verantwoordelijk voor het beheren van de Garanties van Oorsprong in Nederland) door hoeveel stroom de bron heeft opgewekt. CertiQ maakt hiervoor een gelijk aantal GvO’s aan (1 MWh opgewekte stroom = 1 GvO) en zet deze op onze rekening. Voor het energieverbruik van al onze klanten worden Garanties van Oorsprong afgeboekt, zodat u zeker weet dat de verbruikte stroom een duurzame oorsprong heeft. Het stroometiket geeft vervolgens precies weer waar en hoe de geleverde stroom van het voorgaande jaar is opgewekt.

Heeft u een vraag over ons stroometiket?

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo snel mogelijk terug. We helpen we u graag verder!

Laat een terugbelverzoek achter

Bel ons direct


Wij staan voor u klaar! We beantwoorden graag al uw vragen op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur.