Stroometiket 2018

Elke energieleverancier geeft na afloop van ieder jaar aan waar de geleverde energie precies vandaan kwam. Dat laten we zien met een stroometiket. Deze berekening is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De Groene Stroomfabriek heeft in 2018 aan alle klanten 100% duurzaam opgewekte energie uit Nederland geleverd, waarvan afgerond 9,8% windenergie en 6,9% zonne-energie en 83,3% lokale bio-energie. Klanten die voor een specifieke energiebron kozen, ontvingen in 2018 energie van deze bron. Bekijk hieronder ons algemene stroometiket of download het stroometiket van uw specifieke energiebron! 


Het grootste deel van de geleverde energie, namelijk 83,3%, is lokale, duurzame biomassa onder andere uit Biomassa Energie Centrale Cuijk (BECC). Voor deze energie worden lokale reststromen uit de omgeving gebruikt, zoals snoei- en afvalhout. Heeft u gekozen voor deze bio-energie? Download hier uw stroometiket. Heeft u gekozen voor windenergie? Download dan hier uw stroometiket. 

Lees alles over onze duurzame energiebronnen

Garanties van Oorsprong bepalen het stroometiket

De energie die wij u leveren is 100% duurzaam. Natuurlijk is de stroom die u verbruikt, niet anders dan de stroom bij de buren. Helaas kan de netbeheerder geen andere stroomkabel naar uw pand trekken. Maar doordat u voor onze duurzame stroom heeft gekozen, draagt u wel degelijk bij aan een duurzame toekomst. Want hoe meer mensen kiezen voor duurzame stroom, hoe meer de energieleveranciers verplicht zijn duurzaam opgewekte stroom te leveren en hoe groter uiteindelijk het aandeel duurzaam opgewekte stroom wordt.

Garantie van Oorsprong   
Om stroomopwek te certificeren als groen of grijs, is er een wettelijk administratief systeem ontwikkeld. Voor alle duurzame stroom wordt een Garantie van Oorsprong (GvO) uitgegeven, die aangeeft hoe de geleverde stroom is opgewekt en of deze uit Nederland of het buitenland komt. De netbeheerder geeft aan CertiQ (verantwoordelijk voor het beheren van de Garanties van Oorsprong in Nederland) door hoeveel stroom de bron heeft opgewekt. CertiQ maakt hiervoor een gelijk aantal GvO’s aan (1 MWh opgewekte stroom = 1 GvO) en zet deze op onze rekening. Voor het energieverbruik van al onze klanten worden Garanties van Oorsprong afgeboekt, zodat u zeker weet dat de verbruikte stroom een duurzame oorsprong heeft. Het stroometiket geeft vervolgens precies weer waar en hoe de geleverde stroom van het voorgaande jaar is opgewekt.

Heeft u een vraag over ons stroometiket?

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo snel mogelijk terug. We helpen we u graag verder!

Laat een terugbelverzoek achter

Bel ons direct


Wij staan voor u klaar! We beantwoorden graag al uw vragen op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur.