Samen met 17 gemeenten bouwen we aan een duurzame regio!

Zeventien gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen vijf jaar gebruik maken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. Als lokale energieleverancier uit Nijmegen, zijn we trots dat wij dit samen gaan realiseren. Naast het leveren van duurzaam opgewekte energie, investeren we ook extra in opwekprojecten in de regio, samen met Wiek II. Windpark Nijmegen-Betuwe is het eerste project dat afgelopen jaar is opgeleverd. 

Duurzame stroom

Wij leveren duurzame en lokale stroom voor de hele regio Arnhem-Nijmegen

Lokale samenwerking

We werken intensief samen met gemeenten, burgers en projectontwikkelaar Wiek II

17 gemeenten

De 17 gemeenten in regio Arnhem-Nijmegen hebben gezamenlijk duurzame plannen opgesteld

Opwekprojecten realiseren

Samen realiseren we meer duurzame opwek uit wind, water en zon

Iedereen draagt bij aan de transitie naar volledig duurzame opwek

Het unieke aan deze aanbesteding is de nauwe samenwerking tussen gemeenten, een projectontwikkelaar én energieleverancier. Maar de belangrijkste drijvende kracht achter de verduurzaming is de burger zelf. "Gaat straks het licht in gemeentehuizen aan, dan is dat dankzij burgers die stroom opwekken voor hun lokale overheid. Een primeur van formaat, die de Nederlandse energietransitie in een nieuwe fase brengt", aldus Pim de Ridder bestuurslid van Wiek II. 

Burgers en gemeenten werken samen

17 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen doen mee met deze aanbesteding en verduurzamen zo samen met burgers de regio. We zorgen aan de ene kant voor meer water-, zonne-, en windenergie, bijvoorbeeld door met burgercoöperaties in de regio. Het windpark Nijmegen-Betuwe ging vorig jaar als eerste open, maar er volgen snel meer projecten. Zo dragen we allemaal ons steentje bij om de regio verder te verduurzamen. 

Lees meer in het artikel

Meer weten over deze duurzame samenwerking?

Wilt u meer weten over deze samenwerking met de gemeenten, Wiek II en burgercoöperaties? Bent u als gemeente zelf op zoek naar een vergelijkbare samenwerking? Of wilt u investeren in soortgelijke projecten? Dan bespreken we dit graag persoonlijk met u. Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw gegevens

Niek Probst


Voor vragen over de aanbesteding kunt u bij mij terecht.

Stuur een e-mail

Heeft u een vraag of opmerking? Mail ons en ontvang binnen twee werkdagen een reactie. 

info@degroenestroomfabriek.nl

Direct een gesprek

Uw vraag liever persoonlijk bespreken? Bel ons en we helpen u graag verder. 

0881051133